Planera med hjälp av Pinterest

Våren stundar. Snödropparna visar sig som ett första vårtecken under schersminbusken och jag riktigt känner hur en börda lyfts från mina axlar. Äntligen!

Jag har fullt upp med att planera årets verksamhetsår i företaget – stundande beskärningar, föredrag och odlingar.

Kunder ska ha svar på förfrågningar och alla verktyg ska gås igenom och skärpas inför säsongen.

Under vintern har jag planerat en ny sommarblomsrabatt i anslutning till odlingarna och står i startgroparna för odlingen. Förra årets tema blev ganska så improviserat. Här kan du läsa om min sommarblomsrabatt 2018.

Att blanda sommarblommor tillsammans med grönsaker är ett sätt att skapa dynamik bland odlingarna. Storbladiga växter som kål blir en fin kontrast till den finbladiga kryddtagetesen med sina små blommor – det som i en perennrabatt hade kunnat vara hosta, ormbunkar eller andra bladväxter. Att blanda grönsaker och växter är roligt och vem har sagt att en grönsak inte kan odlas som prydnadsväxt. Det har ju också ett värde!

Palmkål tillsammans med indiankrasse och tagetes

I år kommer planteringen gå i blågrönt med blommor i olika mörkrosa/röda nyanser samt en orange tagetes som bryter av hela härligheten. Om allt går som planerat kommer rabatten att prydas av kronärtskockor som just nu drivs upp för att förhoppningsvis hinna sätta fina blomknoppar.

Förra årets dahlior på friland gav mersmak och i år provodlar jag några nya sorter.

Med hjälp av Pinterest

Under vintern brukar jag planera vad jag vill ha för grönsaker och prydnadsväxter i odlingarna och då är pinterest ett alldeles utmärkt verktyg att använda sig av. Jag skapar en anslagstavla som heter t ex “I köksträdgården” eller “Önskelista fröer” eller vad som passar och när jag hittar något som jag blir intresserad av så lägger jag en bild där för att kunna gå tillbaka och titta på när det är dags att göra beställningar.

I anslagstavlan “Årets sommarblomsrabatt” har jag lagt upp en del av de växter som jag vill prova i år och som synes så blir det även i år en blandning av blommor och grönsaker där grönsakerna får stå för det bladgröna.

Urklipp från pinterest, bilder på blommor
Ett axplock från Pinterest med bilder på den planerade sommarblomsrabatten.

Är du nyfiken på att se ett smakprov av mitt sommarblomstema kan du besöka mig på Pinterest under namnet Lill-Hasta Trädgård. Klicka på bilden ovan så kommer du direkt till rätt anslagstavla.

Önskar er en fortsatt vårlig helg!

/Anna HallbergKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *