Jag – En blomstervän!

Innan jag bestämde mig för att bli trädgårdsmästare hade jag ett arbete där jag stod på scen 6 dagar i veckan,. Oftast bestod publiken av barn från 5 år och uppåt. Jag var van vid att bli “betittad”.
2011 stod jag för sista gången inför publik, i de sammanhangen. Sedan dess har mina offentliga framträden inte varit lika många.

Sedan flera år tillbaka har jag däremot bloggat, ibland mer ibland mindre. Man får väl kalla mig en periodare kanske?
Min första blogg startade 2009 och hette Lill-Hasta Trädgård – vilket sedermera skulle bli mitt företags namn.
2012 var mitt mest frekventa inläggsår. När jag utbildade mig till trädgårdsmästare dalade antalet inlägg och under en viss period kom det liksom ingenting ur mig.

 

 

 

Med tiden så startade jag mitt eget företag Lill-Hasta Trädgård och då valde jag att lägga ned bloggen. Sedan har det ändå gnagt en längtan i mig av att skriva och med ganska lång startsträcka har jag nu kommit igång med “Odlarlust”.

Vad har nu detta med mina offentliga framträdanden att göra. Jo, sedan jag slutade att agera på scen så har de “framträdanden” jag gjort i de sociala medierna varit av en mer dold karaktär och det har jag känt mig ganska så bekväm med. Jag sticker in med lite kommentarer här, några råd där och kan ibland tycka till i olika forum, ibland mer, ibland mindre.
Häromveckan gjorde jag en kommentar hos “Bondjäntan” (Johnna Gilljam) som jag lärde känna under mina tidigare bloggår. Johnna skrev tillbaka till mig och frågade om jag inte ville bli Bondjäntans “Blomstervän”. Och plötsligt såg jag mitt eget ansikte stirra tillbaka på mig själv i en stor bild i Bondjäntans Blogg.
Klicka på bilden så kommer du till inlägget.

 

 

 

 

Det känns som en ynnest att få presenteras som en blomstervän hos Johnna som driver en så fin och inspirerande blogg. Det finns många andra därute i blomstersverige som också kan titulera sig blomstervänner, inte minst blomsterkreatörer, som jag hoppas se presenterade framöver.
Själv titulerar jag mig gärna odlare i blomstersammanhang. Trädgården med sina perennrabatten växer fram i sakta mak och det är odlingsytan som jag har prioriterat. Här i Odlarlust skriver jag mest om mitt eget odlande i min egen trädgård och det skiljer sig en del från hur jag arbetar som trädgårdsmästare där ett snabbt resultat ofta är önskvärt. Nog kan jag krasst konstatera att jobbet som trädgårdsmästare innebär att jag inte riktigt hinner med min egen trädgård på det vis som jag skulle vilja. Men lagom är gott nog och jag vill inte byta mitt jobb mot ett annat. Ju mer jag har möjlighet att utveckla mitt företag i den riktning jag själv vill, desto bättre.

Förra året insåg jag att mitt odlande har dragit mer och mer åt det prydnadsmässiga hållet och att nyttoväxterna helst odlades för att se vackra ut i kombination med blomstren. Därför kommer jag i år att fokusera än mer på annueller och dahlior. Snittblommor är på modet. Instagram flödar över av fantastiska buketter och blomsterarrangemang och det är lätt att ryckas med av romantiken och charmen.

 

 

 

 

Jag har en aning om några som kanske kommer kunna bli Bondjäntans Blomstervänner framöver och därför känns det extra roligt att få sälla sig till skaran och dessutom vara först ut! Jag är ingen florist och många fler än jag kan bjuda på stylade blomsterarrangemang och buketter i stor skala på sociala medier. Här hemma och på mina instagramkonton är det odlandet och växterna placerade i den egna trädgården som får störst fokus. Nog kommer du ändå kunna få se en och annan hemknåpad bukett i sociala medier framöver så följ mig gärna på Instagram på Odlarlust  och  på Lill-Hasta Trädgård. Blomsterbilder hittar du samlat under hashtaggen #lillhastablomster

Allt gott!

/Anna Hallberg

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *