TrädgårdspoddarIbland har jag förmånen att jag på mitt jobb kan stoppa ett par hörlurar i öronen och lyssna på radio/poddar samtidigt som jag jobbar. Det blir lite av det ena och det andra men det jag lyssnar på allra helst är poddar om trädgård.

Här följer mina favoritpoddar, utan rangordning - alla har sin egen personliga karaktär och tilltalar mig på olika vis. Poddarna nedan är både personliga, intressanta och matnyttiga. Det går att lyssna på dem direkt via datorn om du följer de länkar som finns i texten. Vill du lyssna på dem i din telefon så får du använda en app via vilken du kan streama eller ladda ned avsnitten istället.Trädgårdspodd
" Odlarna är en podcast för dig med jord under naglarna. I varje avsnitt får du höra en ny person berätta om sitt liv med odlingen. Alltifrån hur det kom sig att hen började odla och om det är ett yrke eller en hobby, till vilken som är favoritgrödan. De medverkande delar även med sig av sina bästa knep för att lyckas i trädgårdslandet."
Odlarna görs av Olof Söderén och Anna Rökaeus. Några av de personer som är intervjuade är Lena Israelsson, Stefan Sundström, Elisabeth Swalin Gunnarsson och Karin Eliasson. Mer om Odlarna hittar du här.

Trädgårdspodd
" I GrönsaksLandet reder de ut både odlingsförutsättningar och olika metoder att spara och förvara. Bella möter också andra passionerade odlare från olika delar av landet och försöker sätta fingret på varför odling är livsnödvändigt. Både för individen och för samhället."
GrönsaksLandet är en produktion från Sveriges Radio och leds av Bella Linde och Elin Unnes, Bella och Elin är underhållande att lyssna på när de delar med sig av sina egna erfarneheter kring odling, Vill du lyssna på GrönsaksLandet kan du göra det här.

Trädgårdspodd
 " Vi gör reportage i olika typer av trädgårdar och odlingslotter, berättar om nyheter på odlingsfronten och ger råd och tips om odling./..../För lyssnare i Uppland är Maj-Pettersson en välkänd radioröst. Hon har i många år hunnit svara på ett oändligt antal frågor om varför växter verkar konstiga och sjuka. Växtskydd är hennes specialitet och hon är hortonom och statskonsulent på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala."
Det Maj-Lis Pettersson inte vet är inte värt att veta... Vill du lyssna på Odla med P1 så går det bra att göra det här.
Trädgårdspodd
" Trädgårdspodden är Sveriges första trädgårdspod och görs av bloggarna Åsa och Hanna. Här pratar de om tankar, känslor och drömmar i trädgården och om allt annat som hör trädgårdslivet till." 
På ett högst personligt vis delar Hanna och Åsa med sig av sina tankar och erfarenheter kring trädgård. Ofta känns det som att man sitter med hemma i Hannas eller Åsas kök och deltar i samtalet. Trädgårdspoddens blogg hittar du här. Där går det att lyssna direkt på de olika avsnitten. 
Må du få många timmars skön trädgårdslyssning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar